Cyclelive Plus

Aan het eind van het
vorig seizoen kreeg Stijn Vandenbergh de onderscheiding van
beste helper van het seizoen.
Het is weliswaar geen officiële zege maar het vertelt wel veel
over de onverwoestbare krijger die hij is.

Sylvain Chavanel  wordt straks aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk 35. Hij werd lang bekeken als een eeuwige belofte tot hij in 2008 definitief doorbrak in het profpeloton met winst in de Brabantse Pijl en Dwars door Vlaanderen.

Intussen staan er ook twee wereldtitels ploegentijdrijden op zijn palmares. Hij was verder Frans kampioen en droeg de gele trui in de Ronde van Frankrijk.

Pasen komt stilaan dichterbij. En dat betekent dat we ons mogen klaarmaken voor een nieuw Vlaams wielervoorjaar!

We zorgen met de nieuwe editie van CyclelivePlus Magazine alvast dat u helemaal klaar bent om er meer dan ooit van te genieten. Passief en actief!

 

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus
Gepost in: 
Wedstrijden

De Cauberg is beklommen, het beest is getemd. Niet minder dan 200 sportievelingen bedwongen deze kuitenbijter tijdens onze actie "Rij de Cauberg en win" tijdens Velofollies.

De 26 winnaars zijn bekend en mogen zich aanmelden (zie onderaan artikel). Proficiat aan alle deelnemers!

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

 

Eindelijk, hij is er! Het vernieuwde CyclelivePlus Magazine ligt vanaf morgen 28 november in de winkel. In dit magazine lees je alles over het wielrennen. Mooie interviews met bekende koppen, scherpe analyses, leuke achtergrondverhalen en alles wat je nog niet wist over de mannen die leven voor de wielersport. Maar vanaf nu ook alles over het actieve fietsleven. Zo krijg je voedings- en trainingstips, cyclotochten, technische info over materiaal, tips voor fietsbestemmingen, reisverslagen, fietskalender, en nog veel meer. Niets blijft onbesproken.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

De zeventiende editie van CyclelivePlus Magazine staat helemaal in het teken van de honderdste Tour de France. De grote strijd tussen Christopher Froome en Alberto Contador staat voor de deur. Op het Franse eiland Corsica wordt de honderdste editie van de meestbesproken koers opgang getrapt.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

De zestiende editie van CyclelivePlus Magazine wordt opnieuw een hoogvlieger.

De eerste grote ronde van het jaar staat voor de deur. De Giro wordt opgang geschoten in Napels op 4 mei. Met CyclelivePlus zit je op de eerste rij en geven we je een uitstekend overzicht van de ritten, de deelnemers en de favorieten. Wie niets wil missen van de Ronde van Italië haalt best nieuwste editie van CyclelivePlus Magazine in huis.

Deze vijftiende CyclelivePlus is er eentje om duimen en vingers van af te likken.

Tijdens elke klassieke wedstrijd in het voorjaar zal hij een perfecte leidraad zijn om alles te weten te komen over wat de renners nog te wachten staat.

Gepost in: 
Cyclelive Plus

De belangrijkste tochten in Nederland

Nederland is heel vaak omschreven als “le pays plat”. Door deze vlakke wegen is Nederland in het begin van het wielerseizoen het ideaal decor om kilometers te malen. Daarna met de Ardennenklassiekers in het zicht, kun je vlak naast de grens met België, op het golvend terrein van Nederlands Limburg, je seizoensvoorbereiding perfect afronden.

Onze selectie:

Zuid Veluwe tocht 23 februari Ochten 100 km

Ontwakingstocht 24 februari Driebergen 30-50-75-100 km

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Col de Vizzavona, een bocca van een col

Gepost in: 
Blikvangers
Gepost in: 
Cyclelive Plus

De nieuwe CyclelivePLUS is er weer eentje om van te likkebaarden. In de aanloop van de Ronde van Spanje en het WK, wordt hij jouw  gids om ook de Vuelta met een kennersoog te kunnen volgen. Alle ritten worden besproken, met een terugblik in de geschiedenis en een blik vooruit naar de ritten van 2012. We blikken ook vooruit op de comeback van “El Pistolero” Alberto Contador, die start als onze grote favoriet op de eindzege. Verder ook Fabian Cancellara, Peter Sagan, Christopher Froome en Heidi Van de Vijver in onze retro rubriek.

Ons nieuwe nummer is meteen uw Tourgids voor de volgende weken. We blikken vooruit op de Tour de France met interviews, statistieken, geschiedenis en weetjes allerhande. We hadden een gesprek met topfavoriet Bradley Wiggins. Thomas Voeckler alias Titi le héro is openhartig over zijn jeugd en liet ons toe hem net even anders te bekijken dan meestal wordt gedaan. Verder ook interview met Pierre Rolland en een fietstochtje met Marco Marcato, die beiden ook de Tour als hoofdobjectief van het seizoen zien.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Blikvangers
Gepost in: 
Cyclelive Plus

 

CyclelivePLUS nr 9 staat voor u klaar in de rekken van de dagbladhandel! Ons nieuwe nummer staat met zijn prachtige roze cover in het teken van de Giro en blikt terug op de Vlaamse klassiekers. CyclelivePLUS volgde Tom Boonen van in het begin van het seizoen en schreef het dagboek van Tom voor u uit. Over 12 pagina’s brengen we u het verhaal van Tornado Tom die over Vlaanderen raasde.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

De dorstigen zijn gelaafd en de hongeren gespijsd.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Op 25 januari ontving ik een mail van de supportersvereniging van Marianne Vos te Gooik. Marianne heeft één supportersclub en waar is deze gevestigd?... Jawel in België natuurlijk. Eerlijk gezegd wist ik niet van het bestaan af en het deed me dan ook ontzettend goed aan het hart dit te horen. Het betekent vooral dat het dameswielrennen in België begint te leven. Of ik aanwezig wou zijn op de supportersbijeenkomst?....

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Stijn Devolder had in 2011 een zeer slecht jaar en dat weet hijzelf beter dan wie ook. Hoe zou hij het ook kunnen vergeten? De voorbije  weken van het seizoenbegin, werd hij dagelijks door één of andere journalist op die feiten gedrukt. Telkens weer dezelfde vragen, die telkens weer hetzelfde antwoord kregen. Ook wij kunnen er niet aan voorbij en zullen straks ook de brandende vraag die op ieders lippen ligt,  moeten stellen aan Stijn. Waarom dat pokkenjaar, Stijn?

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Alhoewel SepVanmarcke in zijn eerste 2 profjaren nog geen zege wist te behalen, weet elke koerskenner dat Sep klaar is om in 2012 ergens met de bloemen te gaan lopen. De 23-jarige West-Vlaming staat bekend om zijn ijzersterk karakter en zijn niet te stoppen aanvalslust. Verschrikkelijke krampen konden hem niet verhinderen om in 2010 naar de 2e plaatst te spurten in Gent-Wevelgem. En zelfs na een val in een 40 meter diepe ravijn wilde Sep niet opgeven in de Vuelta van 2011. CyclelivePLUS had een gesprek met deze sympathieke jongeman.

...

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Roger Rosiers werd geboren in Vremde op 26 november 1946. Hij werd dus onlangs 65 jaar, maar Roger is nog goed bij de pinken! Hij is een echte spraakwaterval, die urenlang kan vertellen over zijn jaren als beroepsrenner. Elk detail herinnert hij zich nog haarscherp! Roger was een steengoed klassiek renner in het tijdperk van Merckx en als kers op de taart won hij in 1971 Parijs-Roubaix! Hij vertelt zijn verhaal, bijna 41 jaar na datum, alsof het gisteren was. In 1967 werd hij prof en was prof tot 1980. Hij won o.a.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Toegegeven, het vrouwenwielrennen is anno 2012 nog steeds niet immens populair. Maar er komt progressie in. Sporza bracht het WK veldrijden voor de dames rechtstreeks op de buis en zo leerde u ongetwijfeld de naam Marianne Vos kennen. Met alleen haar palmares op te sommen krijg je al een artikel gevuld. Meervoudig Nederlands kampioene, meervoudig wereldkampioene, Olympisch kampioene…in meerdere disciplines. Marianne is een wereldtopper zoals er in jaren geen geweest zijn en er ook in jaren geen meer zullen zijn.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Niet minder dan 15 jaar maakte Koos Moerenhout deel uit van het profpeloton. De Nederlander ging meermaals met de nationale trui aan de haal en won onder meer een rit in de Eneco Tour. Twee jaar geleden hing hij de fiets aan de haak en nam een begeleidende taak op zich in het Rabobank Team.

...

Wat is de mooiste herinnering die je overgehouden hebt aan je actieve wielercarrière?

Qua prestaties mijn tweede keer Nederlands kampioen, de ritwinst in de Eneco tour en mijn twee zesde plaatsen op het WK tijdrijden.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

De wielertalenten van vandaag zijn de vedetten van morgen. We kregen op de redactie een foto toegestuurd van 2003 van het Sweet Paradise Cycling team van Theo Nauwelaerts.

Ploegleider was Andy Missotten en met dit ploegje kon je inderdaad al eens naar de oorlog.

Ook nog maar eens een bewijs van de belangrijkheid van een degelijke begeleiding voor onze talenten en misschien nog belangrijker, het tijdig ontdekken van die talenten.

Van links naar rechts

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

In dit dossier trachten wij u even mee te nemen naar het parcours, het verleden en de toekomst van elke grote eendagswedstrijd uit het voorjaar. We duiden ook de favorieten en de outsiders aan. Let wel beste lezers, dit dossier werd op 04 februari afgesloten om tijdig in druk te zijn voor het seizoen begin. Op dat moment hadden we geen zicht op het deelnemersveld van de betreffende wedstrijden.

Wilt ook u alles weten over de klassiekers dit jaar? Koop dan snel onze 8e editie (jg 2) van Cyclelive PLUS in uw dagbladhandel!

Verder in dit nummer:

2012, het jaar waarin onze wereld zal vergaan, althans volgens de Maya’s. Gelukkig rijden die niet mee in ons peloton... en gaan wij lekker door met de mooiste sport op aarde.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

Guillaume Van Keirsbulck is pas 20 lentes oud, maar heeft er zijn eerste seizoen bij de profs al opzitten. Niet zomaar een seizoen en ook niet bij zomaar een profploeg. Als neoprof reed deze jonge getalenteerde West-Vlaming in dienst van het Quickstep-team van Patrick Lefevere en behaalde hij al meteen twee zeges.

Gepost in: 
Algemeen
Gepost in: 
Cyclelive Plus

In onze vorige CyclelivePLUS brachten we u het bewijs dat de wielersport veruit  de meest gecontroleerde sport ter wereld is. We kregen diverse reacties op dit doping dossier, meestal zeer positieve en toffe reacties, maar ook andere. Sommigen vinden dat we het dopingspook moeten laten voor wat het is. Zij vinden dat CyclelivePLUS Magazine hierover moet zwijgen, omdat we deze sport zo lief hebben. Spreken over doping en wat geweest is, is niet goed voor de sport en druist in tegen onze liefde voor deze sport aldus één van onze lezers.